Vertrekt Santiago Giménez weer bij Feyenoord? Interesse bevestigd

Een van de zomeraankopen van Feyenoord was Santiago Giménez. Tot nu toe kwam hij vooral als wisselspeler in actie en wist hij zijn transfersom van vier miljoen Euro nog niet waar te maken. Toch trekt hij de aandacht, want inmiddels is er interesse voor hem uit La Liga.

Giménez op de radar bij Sevilla

Op social media ging het gerucht dat Santiago Giménez, die pas sinds afgelopen zomer bij Feyenoord speelt, op de radar staat bij de Spaanse club. 

Volgens berichten is een van de zaakwaarnemers (Monchi) al in gesprek met Sevilla over een transfer in de zomer van 2023. Tegenover het Nederlandse 1908.nl bevestigt een andere zaakwaarnemer, Matias Bunge, de gesprekken. Hij geeft daarbij wel aan dat de Spanjaarden zich eerst focussen op de winterse transfer-window in januari. Uit de opmerking dat het daarna 'mogelijk interessant' wordt leiden we af dat een wintertransfer momenteel dus geen optie is.

Zo presteert Santiago Giménez bij Feyenoord

De centrumspits haalde bij zijn vorige club Cruz Azul zeer goede gemiddeldes. Zowel in de Mexicaanse competities scoorde hij gemiddeld 1 doelpunt per wedstrijd. Bij Feyenoord haalt hij dat niveau nog lang niet. In de Europa League komt hij met vier goals uit zes wedstrijden het dichtste bij, terwijl hij in de Eredivisie tot nu toe 12 wedstrijden meespeelde (vooral als invaller) en daarin 2 doelpunten en 1 assist afleverde. De vraag is in hoeverre Feyenoord de beslissing heeft over de komende transfer. De marktwaarde van Giménez ligt op 6 miljoen euro, dus lijkt er 2 miljoen euro winst te maken op de transfersom die Feyenoord afgelopen zomer betaalde. Volgens het doorgaans betrouwbare transfermarkt.nl heeft Feyenoord echter slechts 40% van de transferrechten. Giménez zelf heeft nog niet gereageerd. Hij lijkt vooral bezig met de voorbereidingen van zijn huwelijk.