Transfergeruchten: Pikante overstap Kadioglu naar Vitesse, Palace herenigt De Boer met Cillessen

Transfergeruchten: Pikante overstap Kadioglu naar Vitesse, Palace herenigt De Boer met Cillessen

Lees tussen 1 juni en 31 augustus dagelijks de Voetbalflitsen Transfergeruchten, een overzicht van de belangrijkste en meest spraakmakende geruchten op de transfermarkt in binnen- en buitenland.
Lees hier de vorige Voetbalflitsen Transfergeruchten.

Eredivisie:

  • Vitesse hoopt zich binnenkort te versterken met het 17-jarige talent Ferdi Kadioglu. De overstap zou wat gevoelig liggen, want momenteel speelt Kadioglu voor rivaal NEC Nijmegen. De Gelderlander weet dat de technische directie van NEC de transfer 'niet bespreekbaar' vindt. Kadioglu zelf hoopt echter wel een stap hogerop te maken deze zomer. Zijn huidige contract in Nijmegen loopt door tot de zomer van 2019. 
  • Volgens De Limburger is de Duiste aanvaller Marc Brasnic momenteel op proef bij Roda JC. De 20-jarige Brasnic staat onder contract bij het Duitse Bayer Leverkusen, maar traint evengoed een aantal dagen mee met de club uit Kerkrade. Het huidige contract van de Kroatische spits loopt nog een jaar door. Brasnic is afkomstig uit de jeugdopleiding van Leverkusen, maar heeft zijn debuut voor de hoofdmacht van de club nog niet gemaakt. 
  • Het lijkt er sterk op dat Marcel Ritzmaier volgend seizoen geen speler van PSV meer is. Op haar officiële website geeft de club uit Eindhoven aan dat de 24-jarige middenvelder de ruimte krijgt om zich te oriënteren. Het Poolse Arka Gdynia wil Ritzmaier graag overnemen en PSV is bereid om mee te werken. De Oostenrijkse middenvelder heeft nog een contract tot de zomer van 2018. Tot dusver speelde hij 27 wedstrijden voor PSV. 

Bekijk hier de Done Deals uit de Eredivisie!

Buitenland:

  • Het Spaanse AS meldt dat Crystal Palace-trainer Frank de Boer en keeper Jasper Cillessen binnenkort herenigd zullen worden. Eerst zou de huidige eerste doelman van Palace, Steve Mandanda, het veld moeten ruimen. Cillessen heeft in zijn contract bij FC Barcelona een afkoopclausule van 60 miljoen euro staan, maar Palace hoopt de Nederlander voor een stuk minder los te weken. Mocht Cillessen de overstap maken naar de Premier League-club, dan zal hij weer samen werken met De Boer. De twee werkten eerder samen in hun periode bij Ajax. Het contract van Cillissen in Barcelona loopt nog vier jaar door. Hij speelde tot dusver tien wedstrijden voor de Spaanse club. 
  • Chelsea wil een slag slaan op de transfermarkt door Real Madrid-middenvelder James Rodríguez over te nemen. AS weet dat Real-manager Zinédine Zidane niet van plan is om een beroep te doen op James in het komende seizoen. De club hoopt hem dus deze zomer te verkopen, ook om ruimte te maken voor de Spaanse middenvelder Dani Ceballos. Manchester United zou ook geïnteresseerd zijn in James, maar het lijkt erop dat de Spanjaarden eerder een deal sluiten met Chelsea. Het afgelopen seizoen speelde de Colombiaan 33 wedstrijden voor 'De Koninklijke'.
  • Het Everton van Ronald Koeman is deze zomer druk bezig met het versterken van de selectie. Onder anderen Davy Klaassen, Michael Keane en Jordan Pickford kwamen al naar Goodison Park voor tientallen miljoen euro's. Volgens de Daily Mail moet binnenkort ook Swansea-speler Gylfi Sigurdsson overkomen. Everton zag onlangs een bod van zo'n 30 miljoen euro afgewezen worden en nu bereid de club een bod voor van 36 miljoen euro. De Ijslandse Sigurdsson speelde het afgelopen seizoen 40 wedstrijden voor Swansea. Hij scoorde tien keer en gaf dertien assists.
Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers