Eriksen wint 'comeback of the year award'

Tijdens de Laureus Awards, ook wel de 'Oscars van het voetbal' genoemd, heeft Christian Eriksen een prijs in ontvangst mogen nemen. Ook Lionel Messi viel in de prijzen.

Messi werd uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. De Argentijn zou aan de vooravond staan van een transfer naar Saoedie-Arabië, zo meldt het Franse APF. Spaanse bronnen melden echter dat hier niks van klopt en dat er nog geen keuze is gemaakt. FC Barcelona hoopt op een terugkeer van de Argentijnse WK-winnaar.

Eriksen

Eriksen won de 'comeback of the year award'. De Deense middenvelder kreeg op zaterdag 12 juni 2021 een hartstilstand tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland. Op 26 februari 2022 maakte hij zijn rentree op het veld. Tijdens het Premier League-duel tussen Brentford en Newcastle United (0-2) mocht hij invallen. Ongeveer een maand later maakte hij zijn rentree voor de Deense nationale ploeg. Dit gebeurde tegen Nederland in de Johan Cruyff ArenA (4-2).

De andere kandidaten voor de prijs waren wielrenster Annemiek van Vleuten, atleet Jakob Ingebrigsten, basketballer Klay Thompson, motorcoureur Francesco Bagnaia en golfer Tiger Woods. Volgens het Laureus-committee ontvangt Eriksen de prijs omdat 'zijn terugkeer op het hoogste niveau een buitengewoon en opmerkelijk verhaal is'.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers