'FC Kopenhagen hoopt op twijfelend Ajax en wil toeslaan'

FC Kopenhagen hoopt langer gebruik te kunnen en mogen maken van Ajax-huurling Mohamed Daramy. De vleugelaanvaller werd dit seizoen gehuurd van de Amsterdammers, omdat hij in Nederland nauwelijks voeten aan de grond kreeg. De Denen hopen op zijn komt.

Dat meldt Tipsbladet. Ajax kocht de Deens international in de zomer van 2021 van zijn huidige club voor twaalf miljoen euro, maar zij lijken hem graag weer terug te nemen. FC Kopenhagen hoopt dat de Amsterdammers dusdanig twijfelen dat zij niet onwelwillend tegenover een nieuwe deal staan. In zijn thuisland kwam hij tot 41 officiële wedstrijden en daarin gaf hij zeven assists en maakte de aanvaller zelf negen goals. 

Het is vooralsnog onbekend wat de plannen van Ajax zijn met Daramy en of zij, bij het sluiten van een nieuwe deal met een andere club, mikken op een huurovereenkomst of over willen gaan tot definitieve verkoop. In het laatste thuisduel van de Deense kampioen werd uitgebreid stilgestaan bij het vertrek van twee spelers, maar de vleugelaanvaller werd niet meegenomen in een groots afscheid.