Vink toont begrip voor uitleg Van der Sar: "Hij heeft tien jaar lang erg goed werk geleverd"

Marciano Vink heeft in Goedemorgen Eredivisie gereageerd op het besluit van Edwin van der Sar om te stoppen als algemeen directeur van Ajax. De analist begrijpt zijn keuze en vindt dat hij tevreden mag terugblikken op zijn werkzaamheden van de afgelopen jaren en zegt dat men positieve dingen snel vergeet.

"Ik kan me dat heel goed voorstellen", opent Vink over de beslissing. "Hij heeft tien jaar lang, met name op de achtergrond, erg goed werk geleverd. Er waren natuurlijk wel wat incidenten waar hij wel op de voorgrond moest treden, en waar het niet helemaal goed ging. Maar hij heeft het over de gehele periode natuurlijk best goed gedaan. Eerst onder leiding van Kinsbergen, en daarna zelfstandig."

De ESPN-analist steekt vooral de loftrompet over de commerciële groei die de Amsterdammers, mede door zijn inzet, hebben doorgemaakt. "Hij heeft, samen met Menno Geelen, heel veel geld opgehaald en commercieel veel betekend. Hij wordt nu natuurlijk beoordeeld en veroordeeld op de laatste anderhalf jaar na het vertrek van Overmars, en de vele namen met een Ajax-verleden die ook zijn vertrokken. Dat is logisch."

Ajax-publiek

"Men vergeet heel snel welke dingen hij ook goed heeft gedaan. Het is duidelijk dat het goed is gegaan, maar ik snap wel dat hij nu ontzettend opgelucht is", oordeelt hij over de supporters die Van der Sar uitfloten na afloop van Ajax-FC Utrecht.

Net binnen