Luton Town wint finale play-offs en gaat op voor debuut in Premier League

Luton Town is voor het eerst in de clubhistorie gepromoveerd naar de Premier League. In de finale van de play-offs rekenden The Hatters na strafschoppen af met Coventry City.

Luton was sterker in de openingsfase en dat betaalde zich ook uit in een doelpunt. Jordan Clark opende na 23 minuten de score op Wembley. Luton hield daarna de touwtjes in handen, maar kon de voorsprong niet verdubbelen. In de tweede helft kwam Coventry op gelijke hoogte via de enige Nederlander op het veld: Gustavo Hamer. Na een flitsende aanval schoot de oud-middenvelder van onder meer Feyenoord en PEC Zwolle heerlijk raak.

Na negentig minuten stond het nog altijd 1-1 en dus moest er een verlenging aan te pas komen. Daarin kwamen beide ploegen niet meer tot scoren en dus volgde er een strafschoppenserie om een winnaar aan te wijzen. Bij een 5-6 voorsprong voor Luton ging Fankaty Dabo van Coventry achter de bal staan. De voormalig verdediger van onder meer Sparta Rotterdam en Vitesse faalde hopeloos, waarna het feest losbarstte bij alles en iedereen die Luton een warm hart toedraagt.