Oranje-spits Katja Snoeijs laakt column Nico Dijkshoorn: "Typisch Nederlands"

Katja Snoeijs heeft hard uitgehaald naar Nico Dijkshoorn, die in zijn wekelijkse column voor Voetbal International schreef over de Oranje Leeuwinnen. De 'controversiële' woorden van Dijkshoorn vielen niet in goede aarde bij de speelster van Oranje.

In de column van afgelopen maandag ging het onder meer over de groepswedstrijd tussen de Verenigde Staten en Nederland van aanstaande donderdag op het WK vrouwenvoetbal. "Ik zag de eerste wedstrijd van Nederland tegen Portugal (1-0 zege voor de Oranjevrouwen, red.) en het zou goed zijn geweest als die ook in het geheim was gespeeld. Niet om aan te gluren".

In gesprek met De Telegraaf reageert Snoeijs op de column. "Het is een beetje flauw. Je hoort rond grote vrouwentoernooien zo vaak dat niemand zou kijken, maar de cijfers bewijzen het tegendeel. Volgens mij keken er zondag anderhalf miljoen naar onze wedstrijd".

"Als je niets met ons voetbal hebt en het niets vindt, kijk je toch niet? Het gekke is dat mensen die niets met vrouwenvoetbal hebben, er toch heel graag iets over willen zeggen", gaat de 26-jarige aanvalster verder. "Maar moet dat iedere keer als de sport wordt uitgezonden? Het is typisch Nederlands".

Volgens Snoeijs is het geen toeval dat de column juist tijdens het WK in Australië en Nieuw-Zeeland verschijnt. "Uiteindelijk maakt het niet zoveel waar het over gaat, als hij maar iets controversieels kunnen zeggen. Zo kan hij zichzelf profileren. Dat wij als speelsters van Oranje daar de dupe van zijn, maakt hem totaal niet uit".