Spelerspaspoort Ajax-target Eduard Spertsyan (profiel)

Eduard Spertsyan lijkt zo goed als zeker de nieuwe aanvaller van Ajax te worden. De Armeen gaat de overstap maken van Krasnodar FK. Een mooi moment om de carrière van Spertsyan eens uit te lichten.

Eduard Spertsyan

Al sinds 2010 draagt Spertsyan het shirt van Krasnodar. De geboren Rus, maar uitkomend voor Armenië, doorliep de jeugdopleiding van Krasnodar, In 2018 mocht hij zijn debuut in het tweede elftal van de club maken, waarna in september 2020 zijn debuut in het eerste volgde. Spertsyan is een aanvaller die op meerdere posities uit de voeten kan. Zo zien we hem als linksbuiten, rechtsbuiten, maar voornamelijk als aanvallende middenvelder. 

Voor het eeste van Krasnodar kwam Spertsyan tot 75 wedstrijden. Daarin zorgde de rechtspoot voor 22 doelpunten en achttien assists.

Interlands Spertsyan

Geboren in de Russische plaats Stavropol, maar uitkomend voor Armenië. Eind maart 2021 maakte Spertsyan zijn debuut voor Armenië. In de interland tegen Roemenië (3-2) wist de aanvaller direct te scoren. In 2022 kreeg Spertsyan de titel van Armeens Voetballer van het Jaar.

Transferwaarde Spertsyan

De ontwikkeling van Spertsyan is ook goed terug te zien in zijn marktwaarde. Waar de Armeen in de zomer van 2021 nog op één miljoen euro werd geschat, is dat drie jaar later wel anders. Spertsyan wordt geschat op zo'n twaalf miljoen euro. Eind juli zou Ajax een bod van ruim tien miljoen euro hebben uitgebracht op Spertsyan.

Feyenoord-doelman vertrekt