Ajax-speler Quincy Promes in gevangenis vanwege steekpartij

Ajax-speler Quincy Promes is zondag door de politie opgepakt. Reden is dat de international wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij een steekpartij in Abcoude. Dat zou eind juli zijn gebeurd. Zo meldt De Telegraaf.

Bij het incident zou een familielid ernstig gewond zijn geraakt.

Promes wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg, een delict waar maximaal vier jaar gevangenisstraf op staat, schrijft De Telegraaf

Steekpartij

De steekpartij zou hebben plaatsgevonden tijdens een groot feest dat Promes eind juli gaf in een loods van zijn bedrijf in Abcoude. Vorige maand werd pas aangifte gedaan van mishandeling. 

Politiewoordvoerder Jelmer Geerds heeft de aanhouding tegenover De Telegraaf bevestigd. Promes is in verzekering gesteld, wat wil zeggen dat hij maximaal drie dagen in de cal moet blijven. Waarbij de mogelijkheid bestaat dat de voorlopige hechtenis wordt verlengd. 

Familielid

Tijdens het feest in Abcoude kreeg Promes om onduidelijke redenen ruzie met een familielid. Hij zou hem toen hebben gestoken met een mes en het slachtoffer raakte daarbij flink gewond. 

Lees ook: Misdaadjournalist John van den Heuvel over de arrestatie van Quincy Promes

Feyenoord-doelman vertrekt