Voor welke voetbalclub is Raymond van Barneveld?

Na het WK voetbal kan de sportliefhebber aansluiten op het een ander wereldkampioenschap. Zo is het WK darts inmiddels begonnen en doen er namens Nederland ook wat namen mee. Raymond van Barneveld is één van de veteranen die aanwezig is op het toernooi. Barney is naast darts fan van voetbal, zo is er één club voor hem die eruit springt en dat is de club van zijn geboortestad. Voetbalflitsen deed onderzoek naar de bekende darter.

Jongen van de stad

Raymond van Barneveld werd op 20 april 1967 geboren in Den Haag. Op 17-jarige leeftijd won hij zijn eerste titel en vanaf toen ontpopte Van Barneveld zich tot een bekende speler in de dartswereld. Na het behalen van zijn eerste wereldtitel in 1998 werd Van Barneveld op gepaste wijze gehuldigd. Zo was hij in de kleuren van ADO Den Haag te zien en hield hij trots twee sjaals van de club bij zich. In het vervolg kreeg de darter nog een huldiging in het stadion van ADO Den Haag in 1999.

Verdiensten

Van Barneveld heeft lang niet zoveel geld met darten verdient als zijn landgenoot Michael van Gerwen. Dit zit hem voornamelijk in het feit dat de sport in de vroegere jarenlang niet zo populair was, als dat het nu is. In 2007 verdiende hij aan een PDC-titel zo’n 100.000 pond, een aardig bedrag. In totaal heeft hij tot eind 2020 iets meer dan vier miljoen euro aan prijzengeld verdiend. Naast het prijzengeld krijgt Van Barneveld nog geld binnen van sponsoren, demonstraties en houdt hij zich bezig met vastgoed.

Vriendin Raymond van Barneveld

Van Barneveld was jarenlang samen te zien met zijn vrouw Silvia. Echter liep het huwelijk na 25 jaar stuk. Tegenwoordig is de Engelse Julia Evans de vriendin van Barney. De 35-jarige is manager bij een bedrijf in Londen en is dolgelukkig met Van Barneveld aan haar zijde. Eerder dit jaar ging Barney nog op zijn knieën voor Julia, waarop ze het ja-woord gaf.