Voor welke voetbalclub is Michael van Gerwen?

Na het WK voetbal kon de sportfan alweer overschakelen naar het volgende WK. Zo was daar het wereldkampioenschap darten. Daarin was Michael van Gerwen één van de topfavorieten. Die status maakt hij waar, want de Nederlander staat in de finale van het toernooi. Daarin neemt Van Gerwen het op tegen Michael Smith. Mighty Mike liet in het verleden weten naast het darten, ook voetbal te volgen. Maar voor welke club is hij eigenlijk? Voetbalflitsen deed onderzoek naar de bekende darter.

Van jongs af aan fan

Michael van Gerwen werd op 25 april 1989 geboren in Boxtel. Hij begon op zijn dertiende met darten in een café met vrienden en groeide al snel uit tot een bekende naam in de dartswereld. Anno 2022 is Van Gerwen met drie wereldtitels één van de meest succesvolle darters ooit. Naast het darten is hij ook fan van voetbal. Hij is af en toe te zien bij PSV, waar hij van jongs af aan al supporter van is. In een interview met Omroep Brabant noemde Van Gerwen in 2014 dat hij geniet van voetbal en het vooral ziet als ontspanning van zijn drukke leven in de dartswereld. In 2019 werd hij na het winnen van de wereldtitel, in het Phillips stadion gehuldigd voorafgaand het duel tussen PSV en SC Heerenveen.

Verdiensten

Met alle toernooien die Van Gerwen won streek hij flink wat geld op. En zelfs als hij niet wint, mag hij niet klagen over de flinke som geld die hij binnenhaalt. Zo verdient Van Gerwen ook nog aardig wat geld met de sponsoren. Bij elkaar opgeteld heeft hij tot eind 2021 in ieder geval 8,6 miljoen pond weten te verdienen. Omgerekend is dit zo’n 10 miljoen euro.

Vriendin Michael van Gerwen

In zijn tienerjaren leerde Van Gerwen Daphne Govers kennen. De relatie bleef ondanks het drukke leven van Van Gerwen aan en beide stapten in 2014 in het huwelijksbootje. Inmiddels is Van Gerwen vader van zoon Mike en dochter Zoë. Op de Instagram-pagina van zijn vrouw is te zien dat hij zich inmiddels heeft ontpopt tot ware familieman.

Ook interessant