Feyenoord wikipedia

Alles wat je moet weten over voetbalclub Feyenoord uit Rotterdam.

Wannneer is Feyenoord opgericht?

Feyenoord werd op 19 juli 1908 opgericht door vier enthousiaste jonge mannen. In koffiehuis De Vereeniging gaven de mannen de club de naam Wilhelmina. Vier jaar later krijgt de voetbalclub de definitieve naam. Op 15 juli 1912 komt Rotterdamsche Voetbal Vereeniging Feijenoord naar voren. Binnen rap tempo nestelt Feyenoord zich in de top van Nederland

In welk stadion speelt Feyenoord?

Feyenoord speelt sinds 1947 haar wedstrijden in Stadion Feijenoord, ook wel De Kuip. Daarvoor had het de thuisbasis in De Krommezandweg.

Hoeveel prijzen heeft Feyenoord gewonnen?

Feyenoord heeft een rijk gevulde prijzenkast. Het won in totaal 32 prijzen in Nederland en 4 tijdens internationale toernooien.

Wie speelde de meeste wedstrijden voor Feyenoord?

Met 487 officiële wedstrijden voor Feyenoord, staat Coen Moulijn op de bovenste plaats in het klassement. Daarna volgen Ben Wijnstekers met 366 wedstrijden, Wim Jansen met 354 wedstrijden, Sjaak Troost met 345 wedstrijden en Joop Hiele met 338 wedstrijden. Jens Toornstra staat met 262 wedstrijden voor Feyenoord op plaats 13.

Wie is de topscorer aller tijden voor Feyenoord?

Met 158 doelpunten in 212 wedstrijden voor Feyenoord, is Cor van der Gijp de topscorer aller tijden van de club. Ove Kindvall staat met 128 doelpunten op plek twee, gevolgd door Dirk Kuyt met 102 doelpunten. Steven Berghuis staat na het seizoen 2020-2021 op plaats tien met 70 doelpunten. 

Wie is de rivaal van Feyenoord?

Ajax is de eeuwige rivaal van Feyenoord. De wedstrijden tussen de clubs heet De Klassieker. Naast Ajax heeft Feyenoord ook een rivaliteit met stadsgenoten Excelsior en Sparta.

Wanneer start Feyenoord de voorbereiding, eerste training richting het nieuwe seizoen 2021-2022?

Op 19 juni verwelkomt Arne Slot op zijn eerste training bij Feyenoord de spelers. 

Selectie Feyenoord seizoen 2021-22

Dit is de voorlopige selectie, spelersgroep van Feyenoord voor het seizoen 2021-22.

Grootste miskopen Feyenoord aller tijden

Hoge verwachtingen maar weinig prestaties. Niet elke transfer is een succes en bij Feyenoord weten ze dat maar al te goed. Dit zijn de grootste Feyenoord-miskopen aller tijden.

Feyenoord Nieuws

Het laatste nieuws over Feyenoord, de meest recente transfers, info voor supporters. Check het hier: Feyenoord Nieuws

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers