Olsen over bod Feyenoord: "Een transfer was een optie voor mij"

Feyenoord was tijdens de zomertransferperiode serieus geïnteresseerd in Andreas Skov Olsen, de Deense aanvaller van Club Brugge. De Rotterdammers waren bereid om flink in de buidel te tasten voor de 24-jarige rechtsbuiten, met een bod dat rond de zestien miljoen euro lag. Dat bedrag zou de hoogste transfersom ooit zijn voor de club uit Rotterdam. Toch kwam de transfer niet tot stand, tot teleurstelling van zowel Feyenoord als de speler zelf.

Waarom blokkeerde Club Brugge de transfer?

Olsen bevestigt zelf dat hij van het bod op de hoogte was en een overstap naar De Kuip zag zitten. ‘’Ja, dat klopt zeker. Ik was op de hoogte van het bod. Een transfer was een optie voor mij, maar de transfer werd redelijk snel afgeschoten,’’ vertelt de Deen in een interview met Tipsbladet. Volgens Olsen was hij zeker geïnteresseerd in een transfer naar de Eredivisie, maar Club Brugge besloot anders. ‘’Het gaat nu goed bij Club Brugge. Ik heb een prima seizoensstart gehad, dus dat is fijn,’’ voegt hij eraan toe.

Feyenoord kent daarentegen een moeizame seizoensstart, al won het de voorbije wedstrijden wel van Girona en FC Twente. Dit is het programma van Feyenoord voor de komende weken

Hoe serieus was de interesse in Mads Bidstrup?

Naast Olsen was ook de Deense middenvelder Mads Bidstrup een target van Feyenoord. Bidstrup, die onder contract staat bij RB Salzburg, was tot het laatste moment een serieuze optie voor de Rotterdammers. Met een marktwaarde van negen miljoen euro leek hij haalbaar, maar uiteindelijk kwamen Feyenoord en Salzburg niet tot een akkoord. Bidstrup bevestigt de geruchten: ''Ja, ik hoorde er inderdaad over, maar het was al heel laat in het transferwindow. Ons seizoen was al begonnen, dus mijn focus ging snel weer naar Salzburg.’’

Waarom ging Bidstrup niet in op de interesse van Feyenoord?

Hoewel Bidstrup zelf wel van de interesse op de hoogte was, wilde hij niet per se vertrekken. Ondanks dat hij bij Salzburg geen vaste waarde is, richt hij zich volledig op zijn plek in het elftal. ‘’Ik ben van plan om hier te blijven en voor mijn plek te vechten tot januari of de zomer,’’ aldus de middenvelder. Voorlopig blijft hij zich dus focussen op zijn positie bij de Oostenrijkse club.

Wat zou Olsen toevoegen aan Feyenoord?

  1. Snelheid en scorend vermogen: Olsen staat bekend om zijn snelheid en neusje voor het doel. Hij zou Feyenoord extra dreiging vanaf de vleugels kunnen geven.

  2. Kwaliteit voor de toekomst: Op zijn 24e heeft Olsen nog volop potentie om door te groeien en misschien nog wel een grotere waarde te gaan vertegenwoordigen. 

Wat betekent deze gemiste transfer voor Feyenoord?

Feyenoord moet voorlopig de transfer van zowel Olsen als Bidstrup naast zich neerleggen, maar blijft actief op zoek naar versterkingen. Met deze gerichte interesse is duidelijk dat de Rotterdammers bereid zijn om records te breken voor de juiste spelers. Ondanks dat deze transferperiode niet heeft opgeleverd wat Feyenoord hoopte, biedt de wintertransferperiode mogelijk een nieuwe kans. 

Komt Olsen alsnog in de winter, dan zou hij gaan samenwerken met Brian Priske - een van de vijf Denen ooit die in de Eredivisie hoofdtrainer is.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers