OFFICIEEL: Lars Veldwijk verhuist naar Zuid-Korea voor transfer

Lars Veldwijk is officieel speler van Jeonbuk Hyundai FC. De club uit Zuid-Korea heeft spits gepresenteerd als nieuwe aanwinst en dat betekent dat Veldwijk weg is bij Sparta Rotterdam. De Rotterdammers maakten nog geen melding van de transfer.

De transfer hing al enige tijd in de lucht, maar lijkt nu definitief. Sparta verdient naar verluidt enkele tonnen aan de deal met de Zuid-Koreanen. Topclub Jeonbuk Hyundai omschrijft Veldwijk als een speler met zeer veel fysieke kracht, die goed kan schieten en snel is. De aanvaller zou voor twee jaar hebben getekend. Zelf zegt hij op de website van zijn nieuwe werkgever: "Het is een grote eer dat ik voor het beste team in Azië mag spelen."

Monica Geuze

Bij het trainingskamp van Sparta was Veldwijk niet aanwezig, omdat hij ervan uitging dat hij weg kon uit Rotterdam. Monica Geuze, ex-vriendin van de spits, zei daarover in een vlog: "Al zijn spullen waren ingepakt, alle kasten zijn leeg, koffers gekocht in de ochtend. Echt alles was gefixt. We hadden zelfs een afscheidslunch geregeld voor onze familie en vrienden. En toen ging het een uur voor die lunch toch niet door. Dus dat was best wel gênant, dat iedereen daar zat en Lars moest gaan speechen van: 'Goh, ik zou dus eigenlijk weggaan, maar toch niet..'"

Zo reageerde Monica Geuze op de overstap van Veldwijk (vanaf minuut 1:50):