Duitse politie als oplossing voor De Klassieker? 'Seinen op groen'

UPDATE: INMIDDELS IS BEKEND DAT BURGEMEESTER ABOUTALEB DE KLASSIEKER VERBODEN HEEFT. ER ZULLEN DUS GEEN DUITSE AGENTEN NAAR DE KUIP KOMEN.

Gaat De Klassieker door met politie-inzet uit Duitsland? Via sociale media gaan er geluiden dat dit zomaar eens kan gebeuren. Door stakingen in Nederland staat het doorgaan van Feyenoord-Ajax op lossen schroeven. Mogelijk dat hulp van onze oosterburen een uitkomst biedt!

Op sociale media wisselen berichten over mogelijke Duitse agenten rond De Kuip op zondag elkaar af. Tweets als 'Ein, zwei..' en 'Seinen op groen', gaan viraal. Tijdens De Klassieker van januari 2023 (1-1) kregen supporters van Feyenoord ook al te maken met Duitse inzet. Zo was daar een waterkanon uit Duitsland ingezet om relschoppers weg te jagen rond het stadion.

Waarom geen politie bij De Klassieker?

Politiebonden voeren al langere tijd acties voor een betere pensioenregeling en nemen het voetbal hier in mee. Agenten zullen ook tijdens De Klassieker niet aanwezig zijn. Dit dwingt burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam om te beslissen of de risicovolle wedstrijd zonder politiebegeleiding door kan gaan.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers