Veroordeelde Vloet spreekt zich uit na drie jaar: 'Ben geen monster'

Rai Vloet lucht zijn hart en heeft voor het eerst in drie jaar een boekje open gedaan over de zaak waarin hij nu betrokken is. De voormalig Heracles Almelo-speler veroorzaakte een auto-ongeluk onder invloed van alcohol, waar de vierjarige Gio aan overleden is. Vloet spreekt over zijn veroordeling met het Algemeen Dagblad.

Waarvoor moet Rai Vloet naar de gevangenis?

Drie jaar geleden werd een auto-ongeluk, veroorzaakt door Vloet die destijds onder invloed van alcohol was, de vierjarige Gio fataal. Hiervoor zit Vloet een celstraf van 2,5 jaar uit. Omdat de voetballer zijn hoger beroep introk, is de straf nu onherroepelijk. "Tijdens de strafzaak heb ik bewust mijn mond gehouden. Ik wilde voorkomen dat mensen zouden denken dat ik mezelf wilde redden. Ja, ik ben veroordeeld. Terecht ook. Daarom accepteer ik ook mijn straf. Maar ik ben geen monster."

Vloet snapt dat mensen hem als ‘een monster’ zien

"Maar wat ze niet mogen vergeten: ik ben ook mens. Voor anderen misschien niet, maar ik ben het wel”, vervolgt de prof. “Ik ben een mens die dit ook niet heeft gewild, maar een onvergefelijke fout heeft gemaakt." Dit draagt Vloet met zich mee en volgens hem doet dat nog steeds veel pijn. “Het ongeluk, de gevolgen. Dat Gio is overleden. Dat staat bovenaan en draag ik voor de rest van mijn leven mee. Verder heb ik mijn carrière verkloot, heb ik de mensen om me heen, onder wie mijn ouders en mijn zusjes, meegesleurd in dit proces. Dat doet veel pijn."

Waar is Rai Vloet?

Vloet deelt ook dat hij geen intenties had om te vluchten en dat dit te zien was aan zijn keuzes. "Voor de zitting ben ik uit Rusland overgekomen. Dat doe je niet als je wil vluchten. Voor de nabestaanden was het belangrijk dat ik daar was. Daarom keek ik ze ook aan, toen ze het woord namen.”

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers