Concurrentie voor Frenkie? 'Barcelona wil middenveldmaestro van PSV'

FC Barcelona heeft het gat dat Sergio Busquets achterliet nog steeds niet opgevuld en is nu in de markt voor Jerdy Schouten. De sterkhouder van PSV staat volgens Marca,Voetbal International en het Eindhovens Dagblad op het lijstje van de Catalanen, die naar verluidt op zoek zijn naar een nieuwe ‘spil’.

Waarom heeft Barcelona interesse in Jerdy Schouten?

Hansi Flick, die sinds het begin van dit seizoen aan het roer stond bij Barcelona, positioneerde Marc Bernal op de positie als controlerende middenvelder, maar het jeugdproduct raakte recent ernstig geblesseerd. Hetzelfde geldt voor Frenkie de Jong. Barça is al langer in de markt voor een nieuwe controleur en liet het oog ook op Joshua Kimmich vallen. De indrukwekkende prestaties van Schouten voor PSV zijn ook niet onopgemerkt gebleven, waardoor Barcelona de ambitie heeft om hem in te lijven.

Hoeveel is Jerdy Schouten waard?

Jerdy Schouten ligt nog tot medio 2028 vast in Eindhoven en zijn marktwaarde is 28 miljoen euro. De Oranje-international vormt een dynamisch duo met Joey Veerman bij PSV, die tevens verkozen is tot speler van de maand in de Eredivisie.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers