Givairo Read: allles over het talent van Feyenoord

Givairo Read is een van talenten bij Feyenoord. Maar wie is deze verdediger, waar speelde hij eerder en hoeveel is hij waard?

Dit wil je weten over zijn privéleven!

Voordat de carrière van de Feyenoorder in beeld wordt gebracht, komt zijn privéleven eerst aan bod. Waar komt de verdediger vandaan en heeft hij een relatie?

Waar en wanneer is hij geboren?

Goed om te weten. Givairo Read werd 2 juni 2006 geboren in Amsterdam als Givairo Dundas, de achternaam van zijn moeder. Nadat zijn ouders, wiens roots in Suriname liggen, trouwden, veranderde dat naar Read. 

Heeft Read een vriendin?

Het is niet bekend of Givairo Read een vriendin heeft. Via sociale media deelt de verdediger, op vakantiekiekjes na, weinig over zijn privéleven.

Is hij actief op sociale media?

De Feyenoorder is actief op Instagram onder de gebruikersnaam @givairo.r. Op zijn sociale media plaatst de verdediger vaak foto's van zijn momenten in het voetbal, maar ook enkele dingen uit zijn privéleven.

Hoe verloopt zijn spelerscarrière?

Talent bij Feyenoord word je natuurlijk niet zomaar. Daarom een overzicht van hoe de carrière van de verdediger verloopt.

Op welke positie speelt Givairo Read?

Givairo Read speelt als vleugelverdediger en is rechtsbenig. In het seizoen 2024/25 speelt de verdediger bij Feyenoord met rugnummer 26.

Voor welke clubs heeft hij allemaal gespeeld?

Givairo Read begon zijn carrière als voetballer bij Zeeburgia. Zijn profcarrière bracht hem bij de volgende clubs: 

  • Feyenoord (2023-heden)
  • FC Volendam (2017-2022)

Read heeft zodoende alleen nog in Nederland gespeeld.

Wanneer maakte de verdediger zijn debuut voor Feyenoord?

Op 15 februari maakte het talent in de Europa League zijn debuut voor Feyenoord. Read viel een kwartier voor tijd in tegen AS Roma en verving de geblesseerde Bart Nieuwkoop. Hij was door afwezigheid van Gernot Trauner en Lutsharel Geertruida ook de enige optie voor trainer Arne Slot.

Welke prijzen heeft hij allemaal gewonnen?

De verdediger won al enkele prijzen in zijn nog altijd prille carrière. Tijd voor een opsomming:

  • Feyenoord:
    • KNVB Beker: 2023/24
    • Johan Cruijff Schaal: 2024

In de Youth League was het talent ook al trefzeker voor Feyenoord Onder 19.

Heeft hij een interlandcarrière?

Het spelen voor Feyenoord gaat hem goed af, maar speelde de Nederlander ook al eens een interland? Een duik in zijn interlandcarrière!

Kwam Read al eens in actie voor Oranje?

De ontwikkeling van de tiener gaat snel. In september 2023 debuteerde Read bij Oranje Onder 17, in de met 3-0 gewonnen oefeninterland met Ierland. Ook nam hij deel aan het Europees Kampioenschap voor zijn leeftijdsgenoten.

Wat voor een marktwaarde en contract?

Een van de belangrijkste aspecten van het moderne voetbal zijn de marktwaardes en contracten van spelers. Zo zit dat bij deze verdediger!

Wat is de marktwaarde van Givairo Read?

De marktwaarde van Givairo Read wordt sinds mei 2024 geschat op 0,8 miljoen euro.

Hoe zit het contract van Givairo Read in elkaar?

Givairo Read heeft een contract bij Feyenoord dat loopt tot medio 2026. Bij zijn overstap naar De Kuip liet de verdediger zich vol lof uit over zijn nieuwe club.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers