Mark Flekken: een bijzondere route richting het Nederlands elftal

Mark Flekken maakt een bijzondere route mee naar het Nederlands elftal. Wie is deze doelman precies? Voetbalflitsen stelt hem voor!

Wist jij dit al over het privéleven van Mark?

Op het veld kennen we de doelman wel. Lees hier nog meer over het privéleven van Mark Flekken.

Waar een wanneer is Mark Flekken geboren?

De doelman wordt op 13 juni 1993 geboren in Kerkrade, Limburg.

Hoe oud is Mark Flekken nu?

Op dit moment is de voetballer 31 jaar oud.

Wat is de afkomst van Mark Flekken?

Hij is volledig Nederlands en heeft geen roots elders.

Heeft Mark Flekken een vriendin?

De doelman trouwt in de zomer van 2018 met zijn vriendin, Dannee Flekken. Het tweetal heeft twee kinderen: Noé en Liva. 

Wat is het vermogen van Mark Flekken?

Naar verluidt verdient de doelman bij Brentford per jaar 1,8 miljoen pond.

Hoe kwam Mark Flekken bij het Nederlands elftal?

Via de jeugd van RKVV kwam Flekken terecht bij Roda JC, maar brak nooit door. Alemania Aachen pikte Flekken in de zomer van 2009 op in Kerkrade. 

  • Bij de Duitse club sloot de doelman eerst aan bij de jeugdelftallen alvorens hij in 2012 op 19-jarige leeftijd zijn officieuze debuut maakte in de derde Duitse divisie voor de club uit Aachen. Bij Alemania Aachen trok de doelman de aandacht van Greuther Fürth.
  • Greuther Fürth slaagde er in de winter van 2013 in om Flekken transfervrij op te pikken. Bij de tweede divisionist wist de doelman nooit een vaste waarde te worden. Hierop besloot hij in de zomer van 2016 te vertrekken naar derde divisionist MSV Duisburg.
  • Bij MSV Duisburg brak Flekken definitief door. Meteen al in zijn eerste seizoen wist hij een basisplaats te veroveren en ontwikkelde hij zich tot een betrouwbare doelman. MSV Duisburg wist met Flekken in het doel promotie af te dwingen naar de tweede Duitse divisie en ook daar blonk de doelman uit met zijn goede spel. Vanuit de Bundesliga was er interesse om Flekken in te lijven.

Vlak voor zijn vertrek naar de Bundesliga werd Flekken wereldnieuws. In de wedstrijd van 24 februari 2018 tegen FC Ingolstadt stond de doelman totaal niet op te letten toen de wedstrijd weer werd hervat. Duisburg dacht gescoord te hebben, maar zag het doelpunt afgekeurd worden. Flekken dacht dat ook en stond niet op te letten, waarna Ingolstadt snel wist te scoren.

(Tekst gaat verder onder de video)

In 2018 kwam Flekken voor twee miljoen euro over van MSV Duisburg naar SC Freiburg. Bij de club uit Freiburg, uitkomend in de Bundesliga, moest de doelman het in zijn eerste seizoen doen met een bijrol als tweede doelman; hij speelde slechts één wedstrijd.

  • In het daaropvolgende seizoen kreeg Flekken meer kansen vanwege een blessure bij de eerste doelman. In deze tien wedstrijden deed de sluitpost het niet onaardig, maar zijn spel werd niet goed genoeg geacht om meteen eerste doelman te worden.
  • In het seizoen 2020/21 moest Flekken het opnieuw met een bijrol als tweede doelman doen. In de zomer van 2021 veroverde de sluitpost de eerste plek onder de lat bij Freiburg, en met succes. 
  • Flekken kwam dat seizoen 37 keer in actie en hield 11 keer zijn doel schoon. De sluitpost kreeg 43 tegendoelpunten.

Met Freiburg speelde Flekken in het seizoen 2022/23 in de Europa League. Het avontuur strandde in de achtste finales, waar Juventus te sterk was. In 7 wedstrijden hield Flekken 3 keer 'de nul'. In het gehele seizoen was dit in 44 optredens maar liefst 16 keer. Na 96 wedstrijden in de hoofdmacht, vertrok Flekken in de zomer van 2023 uit Freiburg. Voor 13 miljoen euro nam Brentford hem over. In zijn debuutseizoen kwam hij 38 keer in actie.

Wanneer maakte Mark Flekken zijn debuut bij het Nederlands elftal?

In oktober 2021 en maart 2022 werd Flekken bij het Nederlands elftal gehaald door Louis van Gaal. Op 26 maart mocht hij zijn debuut voor Oranje maken, tegen Denemarken.

(Tekst gaat verder onder de video)

Hoe presteert Mark Flekken in het Nederlands elftal?

In zijn 7 interlands kreeg Flekken 7 tegentreffers en hield 2 keer zijn doel schoon.

Zit Mark Flekken op sociale media?

De voetballer is via Instagram te volgen (@markflekken) en heeft bijna 65 duizend volgers.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers