Dit is wat opvalt in de Oranje-selectie van Louis van Gaal

Vandaag maakte Louis van Gaal zijn 28-koppige selectie voor de oefenduels met Denemarken en Duitsland bekend. Wat vooral opvalt is dat Van Gaal voor een vrij brede selectie heeft gekozen. Qua spelers zijn de meest opvallende namen Jordy Clasie en Jordan Teze.

Brede selectie

Louis van Gaal heeft een goede reden waarom hij maar liefst 28 spelers heeft geselecteerd, zo laat hij weten aan OnsOranje. “Onze voorbereiding op het WK in Qatar begint volgende week en daarom heb ik voor dit trainingskamp een grote groep spelers uitgenodigd. Ik wil ook werken aan een ander systeem. Hiervoor heb ik veel spelers nodig.” Het Nederlands elftal zal het zaterdag 26 maart om 20:45 uur in Amsterdam opnemen tegen Denemarken. Op dinsdag 29 maart om 20:45 uur komt Duitsland op bezoek in de Johan Cruijff Arena.

Terugkeer Jordy Clasie

De terugkeer van Jordy Clasie bij Oranje in de voorlopige selectie van Louis van Gaal kwam voor velen als een grote verrassing. De verdedigende middenvelder keerde na een afwezigheid van ruim vijf jaar weer terug bij Oranje. Veel voetbalfanaten vroegen zich dan ook af wat daar toe de reden is. Clasie speelde zijn laatste interland voor Nederland op 9 november 2016, in de oefenwedstrijd tegen België (1-1). De 17-voudig international startte vanaf de aftrap, maar moest na 75 minuten naar de kant. In de daaropvolgende wedstrijd tegen Luxemburg moest Clasie negentig minuten toekijken. Het zou de laatste interland voor Clasie wezen, die in de ruim vijf jaar die volgden niet meer in beeld zou zijn bij Oranje. Bij de huidige club van de middenvalder, AZ, laat Clasie dit seizoen zien een belangrijke stille kracht te zijn op het middenveld, zo ziet ook Van Gaal.

Debutant Jordan Teze

Jordan Teze wordt voor het eerst opgeroepen voor de A-selectie van het Nederlands elftal. Tot nu toe was de 22-jarige rechtsachter actief bij Jong Oranje en krijgt nu de kans om zich voor bondscoach Louis van Gaal te bewijzen. De deelname van Teze is opvallend aangezien hij niet in de voorselectie zat. Kijkende naar de situatie op de rechtervleugel heeft de oproep van Teze er naar schijn alles mee dat Jeremie Frimpong moest afhaken. De rechtsachter van Bayer Leverkussen viel namelijk uit met een blessure.

Feyenoord-doelman vertrekt