Dit is waarom Van Gaal een fan is van Jordy Clasie

De terugkeer van Jordy Clasie bij Oranje in de voorlopige selectie van Louis van Gaal kwam voor velen als een grote verrassing. De verdedigende middenvelder keerde na een afwezigheid van ruim vijf jaar weer terug bij Oranje. Veel voetbalfanaten vroegen zich dan ook af wat daar toe de reden is. Dit is waarom Van Gaal een fan is van Clasie.

Clasie speelde zijn laatste interland voor Nederland op 9 november 2016, in de oefenwedstrijd tegen België (1-1). De 17-voudig international startte vanaf de aftrap, maar moest na 75 minuten naar de kant. In de daaropvolgende wedstrijd tegen Luxemburg moest Clasie negentig minuten toekijken. Het zou de laatste interland voor Clasie wezen, die in de ruim vijf jaar die volgden niet meer in beeld zou zijn bij Oranje.  

In de zomer van 2019 verruilde Clasie Southampton voor een transfervrije overstap naar AZ. Sinds het vertrek van Teun Koopmeiners in 2021, groeide Clasie al snel uit tot diens plaatsvervanger. De verdedigende middenvelder speelde dit seizoen in alle competities al 32 wedstrijden voor AZ, waarin hij zich in de kijker van bondscoach Van Gaal speelde. Tijdens het WK van 2014 in Brazilië was Clasie ook een van de spelers uit de selectie van Van Gaal. Clasie moest lang wachten op zijn WK-debuut, dat pas volgde in de halve finale tegen het Argentinië van Lionel Messi (2-4 n.s.). De verdedigende middenvelder, die in de basis begon, moest na een uur aan de kant, maar mocht in de strijd om de derde en vierde plaats tegen Brazilië (0-3) wel de gehele wedstrijd spelen.

Tijdens het WK in Brazilië beleefde Van Gaal lol aan Clasie, die tijdens het toernooi jarig was. De bondscoach hield een verjaardagspeech voor de middenvelder, die later werd geïmiteerd door Wesley Sneijder in het programma Villa Oranje.

Feyenoord-doelman vertrekt