Verweij: "Medespelers zijn niet enthousiast over trainingen met Medic"

De spelers van Ajax zijn nog alles behalve onder de indruk van Jakov Medic. De Kroatische verdediger werd door Sven Mislintat naar Amsterdam gehaald en kwam over vanuit het tweede niveau van Duitsland. Mike Verweij weet te melden dat de spelers het niveauverschil merken.

Volgens Verweij mag technisch directeur Sven Mislintat pas na de zomer beoordeeld worden. "Ajax kan in theorie nog met honderd punten kampioen worden, dan heeft hij het fantastisch gedaan", zei hij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. 

Vraagtekens bij Medic

"Ik denk wel: als je voor twee miljoen euro een speler van Sankt Pauli haalt, waarom is hij dan niet gehaald door Werder Bremen, HSV, Wolfsburg?", vervolgt Verweij, die doelt op Medic. "Ja, je hoort ook geluiden van de trainingen. Zijn medespelers zijn nog niet razend enthousiast over hem. Dat is ook niet zo gek, als iemand uit de Tweede Bundesliga naar Ajax komt."

Van uitblinker naar schlemiel

De 24-jarige Medic was in zijn debuutwedstrijd de grote held nadat hij een bal van zo'n dertig meter in de kruising knalde. Echter was hij zaterdagmiddag in het duel met Excelsior de grote schlemiel. Door een enorme blunder van de Kroaat wist de club uit Rotterdam te scoren. De Amsterdammers kwamen, mede door deze fout, niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers