PSV streept Karlsson voorlopig van het verlanglijstje af: 'Veel te duur'

Jesper Karlsson vertrekt deze zomer niet naar PSV. De linksbuiten wordt door het bestuur van de club te duur bevonden en nu Anwar el Ghazi zijn transfer in kannen en kruiken lijkt te zitten, lijkt de versterking overbodig. PSV zou AZ niet eens benaderd hebben de afgelopen weken.

'Veel te duur, is het verdict volgens de clubleiding', schrijft Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad op Twitter. De Zweedse buitenspeler werd afgelopen week in verband gebracht met een overstap naar Eindhoven, nu het vertrek van Cody Gakpo steeds meer lijkt te naderen. Met de inkomende El Ghazi, die voor 2,5 miljoen euro overgenomen gaat worden van Aston Villa, zou Karlsson overbodig zijn.

De naam Karlsson zal bij meer clubs op het verlanglijstje staan. Na een formidabel 2021-22 seizoen,waarin hij goed was voor 27 doelpuntencontributies (15 goals en 12 assists) staat hij bekend als een van de uitblinkers van de Eredivisie. Echter is een stap hogerop er tot nu toe niet van gekomen, met de naderende sluiting van de transferperiode lijkt de kans steeds groter te worden dat Karlsson volgend jaar wederom in het shirt van AZ speelt. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers