Feyenoord-beul hoopt in genade te worden aangenomen met open brief aan supporters

De transfersoap rondom Nicolò Zaniolo blijft nog even doorgaan. Hij leek te gaan tekenen bij AFC Bournemouth, had zelfs al een vliegticket geboekt, maar kreeg toch een 'nee' te horen van de Engelse voetbalclub. Nu moet hij zich weer gaan melden bij AS Roma, maar de supporters zijn inmiddels wel klaar met de aanvaller. Afgelopen weekend zou Zaniolo zelfs met de dood zijn bedreigd door woeste supporters die hem opzochten bij zijn huis. 'Voor de eerste keer in mijn leven was ik bang, voor mezelf en voor mijn familie.'

Hoe anders was dat eind mei vorig jaar. Zaniolo had zojuist het enige doelpunt gescoord in de Conference League finale namens AS Roma tegen Feyenoord. 'De held van Tirina' leek niet meer stuk te kunnen bij de fanatieke aanhang van de Romeinen. Toch wel. Ondanks dat de Italiaan in de eerste seizoenshelft, op een enkele keer na, telkens in de basiself van zijn ploeg stond, wilde hij een transfer maken. Hij besloot niet meer te trainen en liet meerdere malen weten te willen vertrekken uit de Italiaanse hoofdstad. Bournemouth in de Premier League moest zijn nieuwe club worden. Vanwege te veel uitgaven en de transfer van Hamed Traorè zag de laagvlieger in de Engelse competitie af van de komst van een extra aanvaller.

Zaniolo zou zich nu weer moeten gaan melden bij de Giallorossi, maar kan bij terugkomst rekenen op een vijandig Rome. La Reppubblica meldt zelfs al dat zijn plekje in de kleedkamer vergeven is. Vooralsnog zat de dribbelaar niet bij de selectie in dit kalenderjaar. Daar ziet hij zelf snel verandering in komen. Met een open brief, gericht aan de supporters, probeert hij zijn carrière bij AS Roma te redden. 'Er zijn de afgelopen weken veel dingen gezegd en geschreven die niet waar zijn. De toekomst is aan ons en ik stel me volledig ter beschikking van de Roma-familie', begint Zaniolo.

'De supporters verwelkomden mij als één van hen toen ik een onbekende speler was. Ze gaven me vertrouwen, moed en liefde tijdens de donkere momenten van mijn blessures. In Tirana voelde het alsof ik hen met dat doelpunt had terugbetaald', doelt de voetballer op zijn winnende treffer tegen de Rotterdammers. Of de relatie tussen Zaniolo en AS Roma, supporters en José Mourinho ooit nog goed komt zullen we niet weten, maar als het aan de voetballer zelf ligt keert hij zo snel mogelijk terug in de kleedkamer.

Feyenoord-doelman vertrekt