Blessure Lang geen cruciaal gemis: "Denk niet dat Bosz in paniek raakt"

Noa Lang is niet fit genoeg om te starten tegen Sevilla, zo meldt Peter Bosz op de persconferentie in aanloop naar de UEFA Champions League-wedstrijd van woensdagavond. Het meespelen tegen Feyenoord is ook nog verre van een zekerheid voor de vleugelaanvaller.

In de uitwedstrijd tegen FC Twente viel Lang in en keerde daarmee terug van zijn opgelopen hamstringblessure. Hij leek weer terug te zijn, maar de oefenmeester van PSV vertelt anders. "Noa Lang zal er niet bij zijn. Hij heeft een kleine terugslag gehad. Hij komt net van een lange blessure terug. Ik ga met hem geen risico nemen", begint Bosz, die daarna ook vertelde dat de topper in De Kuip nog een vraagteken is.

Hirving Lozano zal door de terugslag van zijn collega 'gewoon' op het veld blijven staan en daardoor wordt een moeilijke puzzel voor de technische staf van PSV voorlopig voorkomen. "Lozano doet het ook goed, dus ik denk niet dat Bosz direct in paniek raakt. Kijk, als Luuk de Jong wegvalt is het een groter probleem. Lang en Lozano ontlopen elkaar weinig, dus het doet niet veel pijn. Geen man overboord", zegt Ronald de Boer

Hij vindt het vervelender voor de Oranje-international, zo laat hij blijken. "Het is ontzettend sneu voor Lang. Ik hoop dat hij snel terug is, want zo'n speler hebben we nodig, ook voor het vermaak van de objectieve kijker. Maar ik denk dat PSV ook, met alle respect, zónder Lang het klusje kan klaren tegen Sevilla."