PSV bevestigt: Ismael Saibari verlengt contract tot medio 2029

Ismael Saibari heeft donderdagmiddag zijn krabbel gezet onder een nieuwe verbintenis in het Philips Stadion. De international van Marokko beschikte nog over een contract met een looptijd van vier jaar en heeft daar één jaar aan toegevoegd.

Dat deed de middenvelder eerder al in september van 2023, nog geen jaar geleden. "Ismael is niet alleen technisch begaafd, maar hij beschikt ook over de andere kwaliteiten die een uitstekende profvoetballer moet hebben. Hij is leergierig, stressbestendig en bovenal uiterst gedreven. Die combinatie maakt hem een speler die we absoluut langer wilden vastleggen, zei technisch directeur Earnest Stewart eerder al.

Ismael Saibari ligt langer vast bij landskampioen PSV

Daarmee slaat de kampioen van Nederland een belangrijke slag en inmiddels al de tweede keer dat er witte rook uit het Philips Stadion komt. Eerder werd Malik Tillman namelijk ook definitief vastgelegd door de Brabanders, alleen moest hij een forse miljoenensom kosten. De in Spanje geboren nummer 34 van PSV wordt geschat op een marktwaarde van zestien miljoen euro volgens Transfermarkt.

Aanvallende middenvelder kende succesvol seizoen in de Eredivisie

Saibari maakte dit seizoen negentien keer zijn opwachting in de Eredivisie, omdat hij door blessures en interlandverplichtingen (Afrika Cup) nagenoeg de helft van het succesjaar noodgedwongen moest missen. Hij scoorde daarin vijf goals en gaf vier assists. Zijn belangrijkste treffer maakte hij in de UEFA Champions League-wedstrijd tegen Sevilla, waar hij een ware remontada inleidde en zijn ploeg daardoor naar Europese overwintering hielp.

Feyenoord-doelman vertrekt