RvC op de schop: Drie commissarissen verlaten Ajax

Annette Mosman, Cees van Oevelen en Georgette Schlick verlaten de raad van commissarissen van Ajax. Dit maakt de club bekend via de officiële kanalen.  

Ajax-RvC op de schop 

Mosman, Schlick en Van Oevelen zijn van mening dat de focus momenteel moet liggen op de inhoud van de discussie, in plaats van op henzelf. Aangezien de aandacht de laatste tijd voornamelijk naar het trio is gegaan, hebben ze besloten ermee te stoppen. Ze zullen spoedig hun verantwoordelijkheden overdragen aan nieuwe commissarissen. Wie dit zullen worden, is nog niet bekend. 

Verklaring Ajax omtrent RvC

Ajax heeft in een verklaring laten weten: ‘Het proces om de ontstane vacatures in te vullen wordt in gang gezet conform de statuten. Het drietal treedt af zodra nieuwe leden voor de RvC benoemd zijn.’ Michael van Praag, de president-commissaris, betreurt het vertrek van de drie leden. "Wij vinden het bijzonder jammer, maar we hebben dit besluit te respecteren. Mede namens de andere RvC-leden Leo van Wijk en Danny Blind wil ik hen alle drie bedanken voor hun tomeloze inzet van hun bedrijfsmatige kennis en ervaring voor onze club. Wij gaan hard aan de slag om opvolgers voor hen te vinden." 

Onrust bij Ajax

De vertrekken van Mosman, Schlick en Van Oevelen is weer een nieuw ontwikkeling in de aanhoudende crisis bij Ajax. Onlangs nam de club na iets meer dan twee weken al afscheid van Alex Kroes en zoekt de club door naar een mogelijke opvolger.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt