Toon Gebrands: 'Geen sprake van afgefikte PSV-auto Ihattaren'

Toon Gerbrands heeft de berichtgeving rond een uitgebrande PSV-auto van Mo Ihattaren ontkent. De oud-algemeen directeur van PSV gaf tijdens een bezoek aan Studio Voetbal aan dat het verhaal van John van den Heuvel niet klopt en er geen sprake is van een afgefikte auto.

Volgens berichtgeving zou Ihattaren al langere tijd in contact staan met personen uit het criminele circuit. Gebrands benadrukte dat daar in zijn fase bij PSV geen sprake van was. "Hij werd bij ons heel snel gebracht. Dat ging goed, maar kwam in de problemen toen hij niet meer ging spelen. Daar kon hij moeilijk mee omgaan. (...) Wij hebben er alles aan gedaan om het alsnog voor elkaar te krijgen, maar dat is helaas niet gelukt", aldus Gebrands die het opneemt voor Roger Schmidt. "En dan hoor ik regelmatig dat het aan Schmidt heeft gelegen, maar hij heeft nog meer geduld gehad dan wij. Hij zei juist: het is nog een jonge speler, iedereen maakt fouten."

Dat er in de periode van Ihattaren bij PSV een auto van de voetballer in brand zou zijn gestoken, is volgens Gerbrands lariekoek. "Nee, honderd procent zeker niet. Om jonge mensen met geld hangen altijd mensen heen. Maar als er een auto was afgefikt, had ik dat als algemeen directeur moeten weten. Ik weet van niks." 

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt