PSV-Feyenoord: 5 dingen die je moet weten

PSV en Feyenoord nemen het in speelronde 24 tegen elkaar op. In een heuse kraker tussen de nummers 1 en 2, zal er uitgemaakt worden of het gat van 10 punten kleiner, of groter wordt. Dit zijn vijf dingen die je moet weten over PSV - Feyenoord.

PSV-Feyenoord en de titelstrijd 

PSV gaat na 23 speelronden met 65 punten aan de leiding in de Eredivisie. De ploeg verloor nog niet en staat 10 punten voor op nummer twee, Feyenoord. De Rotterdammers verloren enkel nog maar 2 keer dit seizoen en zetten alles op alles om resultaat in Eindhoven te halen. Bij een overwinning van Feyenoord, kan het gat met de koploper kleiner worden. Terwijl er bij een overwinning van PSV, het nog maar de vraag is of er nog een ware titelstrijd gaat plaatsvinden. 

Revanche 

In het vorige treffen tussen de twee werd PSV door Feyenoord uit de KNVB-Beker geknikkerd. De Rotterdammers waren de Eindhovenaren in De Kuip met 1-0 de baas en zijn na een 2-1 overwinning op FC Groningen doorgedrongen tot de finale van het toernooi. PSV was na afloop van het duel niet te spreken over de manier waarop Feyenoord de wedstrijd won. Zo ontstond er veel commotie over een niet gegeven strafschop voor de Eindhovenaren, dit nadat Mats Wieffer Noa Lang hard naar de grond haalde in de 68e minuut. PSV is dus uit op revanche.

Resultaten laatste vijf wedstrijden PSV-Feyenoord

Naast het met 1-0 verloren bekerduel, eindigde het eerdere competitietreffen in De Kuip dit seizoen in een 1-2 overwinning voor PSV. In de Johan Cruijff Schaal was PSV Feyenoord met 1-0 de baas. In het voorgaande seizoen eindigde Feyenoord – PSV in een 2-2 gelijkspel, terwijl de Eindhovenaren de Rotterdammers aan het begin van het seizoen met 4-3 de baas waren. Hier zie je alle doelpunten uit die wedstrijd.

Hoe laat begint PSV-Feyenoord?

Het duel tussen PSV en Feyenoord zal op zondag 3 maart om 14:30 uur worden gespeeld in het Phillips Stadion te Eindhoven. De wedstrijd is live te volgen via ESPN. 

Bekende spelers die voor PSV en Feyenoord uitkwamen 

Peter Bosz was als speler actief bij Feyenoord en momenteel als trainer bij PSV. Ronald Koeman is misschien wel de bekendste speler die voor beide clubs uitkwam, dit zowel als speler en trainer. Ruud Gullit vertrok van Feyenoord naar PSV en wat te denken van Georginio Wijnaldum, die net als Gullit dezelfde transfer maakte. Hier zie je welke spelers rechtsreeks een transfer maakten van Feyenoord naar PSV.