Koeman maakt voorlopige selectie bekend

De voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de interlandperiode in maart is bekend gemaakt door bondscoach Ronald Koeman. De selectie omvat dertig spelers, waaronder Georginio Wijnaldum, Joshua Zirkzee, Quinten Timber en Marco Bizot.

Timber van Feyenoord en Zirkzee van Bologna maken hun debuut in de voorselectie, terwijl Bizot van Stade Brest voor het laatst deel uitmaakte van het Nederlands elftal tijdens het EK in de zomer van 2021. Georginio Wijnaldum, met negentig interlands op zijn naam, heeft voor het laatst gespeeld in juni 2023.

Nederlands Elftal

Het Nederlands elftal zal deze maand oefenwedstrijden spelen tegen Schotland op vrijdag 22 maart en tegen Duitsland op dinsdag 26 maart. Deze vriendschappelijke wedstrijden dienen ter voorbereiding op het EK, dat begint op vrijdag 14 juni met Oranje's twee sparringpartners als openingswedstrijd. Voorafgaand aan het EK, waar Nederland in groep D speelt tegen Frankrijk, Oostenrijk en de winnaar van play-off A (Wales, Polen, Estland of Finland), zullen er nog twee vriendschappelijke wedstrijden worden gespeeld in juni. De tegenstanders voor deze wedstrijden zullen op een later moment bekend worden gemaakt.

Volledige voorselectie Nederlands Elftal:

Keepers: Marco Bizot, Mark Flekken, Bart Verbruggen, Nick Olij

Verdedigers: Nathan Aké, Daley Blind, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Matthijs de Ligt, Micky van de Ven, Stefan de Vrij.

Middenvelders: Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Tijjani Reijnders, Marten de Roon, Jerdy Schouten, Quinten Timber, Joey Veerman, Mats Wieffer, Georginio Wijnaldum.

Aanvallers: Brian Brobbey, Memphis Depay, Cody Gakpo, Donyell Malen, Xavi Simons, Joshua Zirkzee, Wout Weghorst.