AZ verliest rechtszaak en moet openstaande miljoenen overmaken

AZ heeft donderdag een tegenvaller te verwerken gekregen, want de aangespannen rechtszaak tegen de BAM is verloren gegaan. Het bouwbedrijf mag volgens het gerechtshof in Amsterdam beslag leggen op de bezittingen van de Alkmaarders.

Het onderwerp van deze rechtszaak was een miljoenenclaim van AZ. Nadat het dak van het AFAS Stadion in was gestort, lieten de Alkmaarders dit repareren door de BAM, maar zij wisten die klus pas maanden later af te ronden. AZ wilde daarom niet het volledige bedrag overmaken, ter waarde van twinitg miljoen euro, maar via de juridische weg moeten zij dit toch nog overmaken. Aanvankelijk stond er nog 4,35 miljoen open, maar door de extra rente is dit bedrag inmiddels zo'n vijf miljoen euro volgens het ANP.

Of dit bedrag daadwerkelijk overgemaakt moet worden, zal blijken. Hoewel de uitspraak volgens BAM een middel is om het bedrag alsnog te innen, heeft de club het over een formaliteit. Er loopt nog een bodemprocedure en daarom besluiten de Alkmaarders om niet in beroep te gaan. Mocht die uitspraak in het voordeel van de club vallen, vervalt de beslaglegging. 

Feyenoord-doelman vertrekt