Openbaar Ministerie vervolgd Johan Derksen niet na kaarsverhaal

Johan Derksen wordt niet vervolgd voor het verhaal wat hij eind April in het programma Vandaag Inside deelde. Het Openbaar Ministerie geeft aan niet vast te kunnen stellen wat er daadwerkelijk gebeurd is, meldt het Algemeen Dagblad.

In de bewuste uitzending van Vandaag Inside vertelde de analist over het 'kaarsincident' dat in de jaren '70 na een stapavond had plaatsgevonden. Een dag later zwakte Derksen het verhaal af en gaf hij aan zich ervoor te schamen. Het kwaad was al geschied en de analist kreeg een storm aan kritiek en verontwaardiging over zicht. Waarna Vandaag Inside ook twee weken niet meer op TV te zien was.

Het Openbaar Ministerie startte naar aanleiding van de uitspraken een onderzoek. Volgens het AD heeft het OM naar eigen zeggen Derksen en één getuige gehoord, maar kan uit hun verklaringen niet worden vast gesteld of het incident daadwerkelijk is gebeurd. "Omdat niet duidelijk is wat er precies voorgevallen heeft het OM besloten om de zaak te seponeren", aldus een woordvoerder van het OM. 

Feyenoord-doelman vertrekt