Steijn kreeg signalen van KNVB over conditie Ajax-spelers: "Feyenoorders bij Oranje waren fitter"

Maurice Steijn legt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen onder meer de nadruk op het conditionele aspect. Een van de redenen daarvan is het feit dat de trainer van Ajax onlangs signalen heeft ontvangen van de KNVB.

"Ik merk dat de spelers fit zijn. Anderlecht is langer bezig en zit één week voor de competitie", liet Steijn zaterdag na afloop van de verloren oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht (3-0) optekenen door De Telegraaf. "Dan vind ik wel dat wij er goed op staan. We trainen ook hard".

"Vrijdag hebben we even gas terug genomen, maar alle andere dagen is er twee keer getraind", vervolgde de 49-jarige oefenmeester. "Dan lopen de spelers twaalf, dertien, veertien kilometer per dag. Mijn eerste vereiste is dat de groep topfit is en daarna moet de kwaliteit komen”.

De harde conditionele aanpak van Steijn komt niet uit de lucht vallen. "Ik heb vanuit Zeist signalen gekregen dat de spelers van Feyenoord bij het Nederlands elftal fitter waren dan die van Ajax. Ik maak nu een topfitte selectie", aldus de coach van Ajax, die komende week op het trainingskamp in Duitsland doorgaat met het topfit krijgen van zijn selectie.

Feyenoord-doelman vertrekt