"Ajax dicht bij aantrekken van ervaren centrale verdediger"

Ajax is dicht bij de komst van een 'ervaren' rechtsbenige centrale verdediger, weet Cristian Willaert te melden. De verslaggever van ESPN noemt de naam van de desbetreffende speler niet.

"Steijn zei wel dat hij positief is over de nieuwe centrale verdediger. Ze zijn bezig met een rechtsbenige centrale verdediger, begreep ik, die op het punt staat om akkoord te zijn met het voorstel van Ajax", vertelt Willaert in ESPN Vandaag.

"Het is natuurlijk altijd pas zeker als dat akkoord er ook komt, maar het zou een ervaren verdediger zijn. Aan een ervaren speler heeft Ajax wel behoefte, na het vertrek van Tadic en Blind. Dat zijn mannen die zorgden voor een topsportcultuur, waardoor het jarenlang sportief erg goed is gegaan. Dat soort types zijn er nu eigenlijk niet of onvoldoende", aldus de verslaggever.

Willaert doelt mogelijk op Josip Sutalo. De rechtsbenige mandekker van Dinamo Zagreb wordt al een tijdje in verband gebracht met een overstap naar Ajax. Afgelopen donderdag vertelde Mike Verweij, clubwatcher namens De Telegraaf, dat de Amsterdammers redelijk dicht bij een akkoord zijn over de transfer van Sutalo.

Feyenoord-doelman vertrekt