Go Ahead Eagles blijft steken op gelijkspel tegen Noorse SK Brann

Go Ahead Eagles en SK Brann hebben elkaar in een vermakelijk duel in balans gehouden. De twee ploegen zijn er niet in geslaagd om tot scoren te komen, waardoor een doelpuntloos gelijkspel het uitgangspunt is voor het uitduel in Noorwegen.

Dat de aanwezige toeschouwers geen doelpunten hebben gezien, is voornamelijk te danken aan de ploeg van trainer Paul Simonis. Aan mogelijkheden ontbrak het de Deventenaren zeker niet, maar aan scherpschutters wél en daardoor eindigt een historische avond aan de Vetkampstraat onbeslist.

Go Ahead Eagles mist scherpte voor het doel en wint niet van SK Brann

Qua doelpogingen waren juist de Noren in overwicht, maar dat is géén goede afspiegeling van 90 minuten voetbal in Deventer. Go Ahead Eagles kreeg namelijk twee goede kansen via Bobby Adekanye, maar het ontbrak de vleugelaanvaller aan scherpte in de eerste helft. In de slotfase duel was er veel kramp aan Nederlandse zijde en vielen er ruimtes in de laatste linie, maar de Noorse bezoekers kwamen niet tot scoren. In de laatste minuten ontving Enric Llansana nog een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

SK Brann is op donderdag 1 augustus de gastheer van het beslissingsduel in het tweeluik. 750 supporters reizen af naar het Brann Stadion voor de tweede editie van het treffen. Mocht er gewonnen worden, is in de derde voorronde van de UEFA Conference League de winnaar van het duel tussen het IJslandse Valur en het Schotse St. Mirren FC de tegenstander. Er zijn enkele dingen veranderd in de regelgeving van de voorrondes.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers