Blind weet oorzaak van onrust bij Ajax: "Alles heeft te maken met gang van zaken dit seizoen"

Ook Danny Blind las dat de gehele bestuursraad van Ajax wegens een gebrek aan vertrouwen is opgestapt en denkt te weten hoe dat komt. Volgens hem heeft de onrust op bestuurlijk niveau ook te maken met de tegenvallende resultaten dit seizoen.

Er ontstond een hoop gedoe toen de bestuursraad had geopperd om de leden van de rvc op een financiële manier te gaan belonen. "Ik denk dat het alles, maar dan ook echt alles te maken heeft met de gang van zaken in dit seizoen. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat als Ajax gewoon kampioen was geworden, dit onbesproken was gebleven. Er zijn natuurlijk altijd mensen voor en tegen, maar dan was het denk ik niet zo geëscaleerd als nu", zegt hij bij Ziggo Sport.

De vader van voormalig Ajax-speler Daley Blind zat zelf ook in de rvc, besloot niet meer terug te keren in die functie, maar hoopt niet op een revolutie. "Ik vind dat de rijen gesloten moeten blijven, dat je dingen met elkaar moet oplossen en niet tegen elkaar moet gaan ageren. Er komen nu allerlei groeperingen die van alles en nog wat vinden. Laat Ajax nu gewoon weer zorgen dat de zaakjes op orde komen."

"Het hoeven voor mij helemaal niet de bedragen te zijn, zoals die er nu zijn. Je kan ook aansprakelijk gesteld worden voor iets als je het wanbeleid als RvC hebt toegestaan. Je kan niet betaald krijgen voor die drie vergaderingen per jaar. Dat is het echt niet, er zit echt wel een grote verantwoordelijkheid in", geeft Blind zijn mening over de kwestie. 

Feyenoord-doelman vertrekt