Reiziger nieuwe bondscoach van Jong Oranje: "Blij en vereerd dat ik deze kans krijg"

Michael Reiziger volgt Erwin van de Looi op als bondscoach van Jong Oranje. Komende maand zullen de jonge talenten het EK gaan spelen in Roemenië en Georgië en dat zal de laatste klus worden van de huidige hoofdverantwoordelijke.

Reiziger, die na dit seizoen zijn taak als assistent-trainer van Ajax neerlegt, neemt dan het stokje over en heeft zijn krabbel gezet onder een contract voor twee jaar. "Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg. Het is een geweldige mogelijkheid om te gaan werken met de grootste voetbaltalenten van ons land", aldus de oud-international. Hij was al eerder actief in Zeist, want hij is een tijdje assistent geweest bij de O-17 van Oranje.

"Ik heb natuurlijk veel met jonge voetballers gewerkt, dus die ervaring sluit perfect aan. Uiteindelijk gaat het natuurlijk wel om presteren, dus we gaan er alles aan doen om succesvol te zijn. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan", gaat de 50-jarige Nederlander verder. Van der Looi had in februari al aangegeven te stoppen na het Europees kampioenschap en met Reiziger heeft de KNVB een waardige vervanger gevonden, zo oordeelt directeur topvoetbal Nigel de Jong.

"Het is een goede zaak dat een oud-topspeler als Michael zijn kennis en ervaring voor Jong Oranje gaat inzetten. Hij kent de voetballerij, weet wat topsport-mentaliteit inhoudt en is een gerespecteerde naam in binnen- en buitenland. Met zijn achtergrond als trainer van Jong Ajax heeft hij natuurlijk ervaring met de toptalenten, en hij heeft laten zien dat hij daar het beste uit kan halen", laat hij weten via de website van de Nederlandse voetbalbond.