Oud-international sluit terugkeer in Eredivisie niet uit: "Gevoel anders dan jaar geleden"

Hij werd dit seizoen tweede met Genoa en speelde eerder voor Sparta, FC Utrecht en PSV. Kevin Strootman was een grote naam in het Nederlandse voetbal, maar zakte in korte tijd flink af. Na de promotie met de Italianen naar de Serie A keert hij terug naar Olympique Marseille, maar of hij daar blijf is nog maar de vraag.

Het contract van de 33-jarige middenvelder in Frankrijk loopt deze zomer af. Hij heeft dus een keuze te maken de aankomende maanden. Genoa wil graag met hem door, maar ook Sparta ziet Strootman graag terugkeren: "Ik ben deze zomer een vrij man. Vorig jaar heb ik even getwijfeld om te stoppen, maar daar denk ik nu heel anders over. Ik heb een goed jaar gehad, veel gespeeld en ben fit gebleven."

"Mijn gevoel en perspectief zijn daardoor heel anders dan een jaar geleden. Ik denk dat ik nog best een mooie stap kan maken. Dat kan de Serie A zijn, of een andere buitenlandse competitie. Nederland sluit ik ook niet uit. Het hangt van veel factoren af: mijn gezin, maar ook welke club interesse toont."

Feyenoord-doelman vertrekt