Clubleiding en Van Nistelrooij oneens over rol Veerman bij PSV

Ruud van Nistelrooij kondigde woensdag aan per direct te stoppen als hoofdtrainer van PSV. Met nog één speelronde te gaan, waarin de club nog één punt moeten pakken tegen AZ om de voorronde van de Champions League te halen, is de chaos compleet bij de Eindhovenaren. Joey Veerman lijkt daar ook een rol in te hebben gespeeld, zo meldt Voetbal International.

In het begin van het seizoen werd Veerman nog weleens op de bank gezet door Van Nistelrooij, maar hoe verder het seizoen vorderde hoe meer de trainer niet om de middenvelder uit Volendam heen kon. De reservebeurten zouden vaak tot onvrede hebben gezorgd bij Fred Rutten en André Ooijer, de assistenten van de hoofdtrainer. Desondanks is Veerman de speler met de meeste wedstrijden en speelminuten bij PSV onder de vertrokken trainer.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Zo zou Van Nistelrooij het niet erg hebben gevonden als Veerman, tegen een goed bod, verkocht zou worden. Daar was de clubleiding van PSV het echter niet mee eens. Zij beschouwen Veerman en Xavi Simons als jongens voor de toekomst en waar het team omheen gebouwd moet worden. 

Beklag

Veerman lijkt, in tegenstelling tot Simons, wel een van de spelers te zijn die bij de directie zijn beklag heeft gedaan over de trainer. Marcel Brands en Earnest Stewart gaven gisteren tijdens de persconferentie aan dat de spelers die naar hen toegestapt zouden zijn, terug naar Van Nistelrooij werden gestuurd. Dit leek een tijdje goed te gaan, maar na de berichtgeving van vorige week barstte de bom in Eindhoven. 

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt