Stewart voelde zich voor het blok gezet door Van Nistelrooij: "Ruud wilde vijf minuten later de spelers inlichten"

De verbaasde Marcel Brands en Earnest Stewart gaven woensdagmiddag een persconferentie in het Philips Stadion over het directe vertrek van trainer Ruud van Nistelrooij. De algemeen en technisch directeur delen de inhoud van een aantal gesprekken en Stewart kreeg vanochtend een kort bezoekje van de voormalig PSV-trainer.

Zo vertelt de technisch directeur aan de aanwezige pers. "De mededeling van Ruud vanmorgen was vrij kort. Ik heb hem nog wat vragen gesteld, onder meer of dit wel het juiste was om te doen. Maar hij was vastberaden in het besluit", luidt zijn toelichting. Als Stewart de vraag krijgt of hij het gevoel had dat hij voor het blok gezet werd, antwoorde hij eenvoudig. "Ruud wilde vijf minuten later de spelers inlichten. Dan voel je je wel voor het blok gezet, ja. We hebben heel veel gesprekken met elkaar gevoerd in de afgelopen periode. Als je zo uit elkaar gaat gisteravond, en je wordt dan zo verrast vanmorgen, dan is dat niet leuk."

In de week voorafgaand aan het vertrek van de oefenmeester bleek dat spelers hun beklag hadden gedaan en er onrust was binnen de technische staf, daardoor kreeg Van Nistelrooij volgens het Eindhovens Dagblad het idee dat hij één of meerdere personen niet kom vertrouwen. "Dat informatie uit gesprekken zijn uitgelekt, is zeer kwalijk", aldus Brands. "We proberen een veilige omgeving met elkaar te creëren. Het is heel vervelend dat dit naar buiten komt, dat legt wat gewicht op alles. Dat zaken intern blijven moet altijd worden gewaarborgd", voegt Stewart toe.

De algemeen directeur krijgt de vraag of Van Nistelrooij zich verraden voelt door een aantal collega's, maar daar is geen sprake van zegt Brands. "Spelers maakten zich ook zorgen over het vertrek van andere stafleden. Maar het ging niet over klagen. Ruud is een trainer die nog onervaren is en misschien nog tegen dingen aanloopt. Dat ervaren de spelers misschien ook zo, maar de intentie was om het samen op te lossen. Het is heel jammer dat het zo is gelopen.”

Feyenoord-doelman vertrekt