Zo gaat Oranje Lionel Messi aanpakken

Inmiddels staat de wedstrijd Nederland-Argentinië op het punt van beginnen. De grote man bij de Argentijnen is natuurlijk Lionel Messi. Er is al veel te doen over de vraag hoe Oranje Messi gaat aanpakken. Dit weten we.

Zo bestrijdt Louis van Gaal met Oranje Lionel Messi

Louis van Gaal heeft twee tactische plannen met de selectie van Oranje gedeeld. Dit deed hij op basis van scoutingrapporten van zijn staf. Meerdere stafleden hebben 3 wedstrijden gezien en Danny Blind zelfs 4 wedstrijden. De spelers mochten kiezen welk systeem zij wilden spelen. Volgens Van Gaal hebben de spelers het juiste systeem gekozen. Ook heeft men daar op de besloten trainingen op getraind. Noah Lang mocht de rol van de Argentijnse superster invullen. Kortom, er is alle kans dat Gakpo en Depay het Nederlands elftal op sleeptouw kunnen nemen.

Louis van Gaal zoekt snelheid met Bergwijn

Inmiddels is de opstelling van Oranje bekend en blijkt dat Steven Bergwijn in de basis begint. In de achtste finales zagen we al dat de wingbacks daarmee vol ingezet gaan worden. Bovendien is dit de favoriete aangever voor Depay, dus we verwachten dat de bedoeling is Messi vroeg af te stoppen en snel om te schakelen door via de flanken het spel breed te houden. Nu Argentinië de formatie heeft aangepast zou dat een mooie manier zijn om achter de spijkerharde backs te komen en zo de rekening van Van Gaal te vereffenen.

Feyenoord-doelman vertrekt