'Ten Hag mikt op hereniging en voert gesprekken met WK-revelatie'

Sofyan Amrabat staat in de belangstelling van Manchester United. De sterspeler van Marokko heeft al oriënterende gesprekken gevoerd met de club van Erik ten Hag, zo meldden Italia Sport en VoetbalPrimeur maandag.

Dragende kracht in Italië en op WK

Sofyan Amrabat staat in de belangstelling van veel topclubs in Europa. Eerder werden ook FC Barcelona en Atlético Madrid bijvoorbeeld al gekoppeld aan de Marokkaans international. Amrabat is zo gewild dankzij zijn prestaties in het afgelopen seizoen. De oud-speler van FC Utrecht en Feyenoord maakte indruk op het WK, waar hij uitstekende wedstrijden speelde tegen toplanden als Portugal, Spanje en België. Daarnaast behaalde hij met zijn huidige club Fiorentina de finale van de Conference League.

Ten Hag mikt op reünie

Naar verluidt zijn Ten Hag en Amrabat al in gesprek geweest over een hereniging, maar tot concrete interesse heeft dit nog niet geleid. De directeur van Fiorentina, Joe Barone, zei maandag in gesprek met Italia Sport dat hij pas gaat denken over een overstap van Amrabat wanneer United met een bod komt.

In zijn tijd bij FC Utrecht speelde Amrabat al eerder onder Erik ten Hag. Bij Utrecht speelde de middenvelder vijftig wedstrijden onder de oefenmeester, die hem zijn doorbraak in het profvoetbal bezorgde. In 2017 maakte Amrabat de overstap van Utrecht naar Feyenoord.