‘Van de Ven persoonlijk akkoord met Tottenham Hotspur’

Micky van de Ven heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Tottenham Hotspur. Dit meldt De Telegraaf. De 22-jarige verdediger gaat tot medio 2028 tekenen, indien zijn huidige werkgever VFL Wolfsburg en de Engelse club elkaar kunnen vinden in de deal.

Van de Ven ontpopte zich afgelopen seizoen tot één van de sterkhouders in de defensie van VFL Wolfsburg en heeft zich in de kijker gespeeld bij een flink aantal clubs. Ondanks zijn goede spel, moet Van de Ven nog altijd wachten op zijn debuut bij Oranje. Tot dusver kwam hij tot elf interlands namens Jong Oranje. De verwachting is dat Wolfsburg voor ongeveer 35 miljoen euro akkoord zal gaan met Tottenham Hotspur over een transfer van de manstopper.

Van de Ven kwam in de zomer van 2021 voor 3,5 miljoen euro over van FC Volendam en kan nu, twee jaar later, een flinke transfer gaan maken. Mocht de verdediger de overstap naar Engeland maken, dan kan de club uit Volendam ook rekenen op een mooi bedrag. Zo bedong FC Volendam destijds een doorverkooppercentage van vijftien procent.