Gakpo naar ManU? Rio Ferdinand en Jaap Stam twijfelen

De sensatie van Nederland tijdens dit WK is ongetwijfeld Cody Gakpo. Er wordt druk gespeculeerd over een wintertransfer naar Manchester United, maar twee kenners hebben twijfels. Jaap Stam en Rio Ferdinand moeten het nog maar zien...

Jaap Stam twijfelt over inzetbaarheid Cody Gakpo bij ManU

In de Engelse media heeft Jaap Stam een interview gegeven en ook daar kwam Gakpo uiteraard ter sprake. Waar veel mensen al overtuigd zijn is Jaap Stam minder zeker. Hij legt uit dat veel spelers uit Nederland tijd nodig hebben om te acclimatiseren in de Engelse competitie. Hij vermoedt dat er door het vertrek van Ronaldo meer behoefte is aan een speler die er meteen staat. Overigens beweren andere bronnen dat er al een principe-akkoord is.

Rio Ferdinand haalt uit en is bang dat Manchester United te veel betaalt

In de Vibe with Five YouTube podcast ging voormalig ManU verdediger Rio Ferdinand ook in op de mogelijke komst van Cody Gakpo, maar dan als onderdeel van meer kritiek op het spelersbeleid bij zijn voormalige club. Hij gaat ervan uit dat Gakpo in de zomer van 2022 voor een bedrag van tussen de 25 en 30 miljoen Britse pond beschikbaar zou zijn geweest. Hij verwacht dat Gakpo nu, alleen al door zijn drie goals in de groepsfase, verdubbeld is in waarde. Hij heeft het dan niet alleen over de transfersom, maar ook over zaken als commissie voor spelersmakelaars en salariseisen. Dit bedrag kan verder oplopen als Nederland verder komt tijdens het WK en Gakpo in die wedstrijden blijft presteren.. Hij vraagt zich af de speler dan niet te duur wordt. Zijn korte en krachtige statement was helder: "Man United are just going to get bent over again to put it bluntly."

Waar hij ook terecht komt, over de evolutie van Gakpo hoef je je geen zorgen te maken.