Break: principe-akkoord en nieuwe makelaar voor Cody Gakpo?

In de Engelse media wordt zojuist gemeld dat Cody Gakpo een principeakkoord zou hebben bereikt met Manchester United over een transfer.

Maakt Manchester United de transfer van Cody Gakpo nu wel af?

Eerder deed Manchester United in de zomer van 2022 al een poging om het PSV-talent naar Old Trafford te halen, maar die poging faalde. Wel gaf PSV daarna aan dat er afspraken waren gemaakt met Cody Gakpo en zijn staf over een toekomstig vertrek en bijbehorende transfersom. Deze moest naar verluid 50 miljoen euro bedragen. Men zou daarbij uitgaan van een vertrek in de zomer van 2023

Goed WK en vertrek Ronaldo veranderen de zaak

Door het vertrek van Ronaldo bij Manchester United heeft Erik ten Hag een andere situatie. Enerzijds heeft hij dringend behoefte aan scorend vermogen. Anderzijds is er door het wegvallen van het enorme salaris van de Portugese superster financiële ruimte. Nu Erik ten Hag volgens berichten bezig is met een transfervrije overname van Memphis Depay is er meer budget voor een andere transfer. Dat lijkt geen overbodige luxe, want nu Gakpo goed presteert op het WK stijgt zijn transferwaarde snel.

Inisders schatten dat er tussen de 60 en 70 miljoen euro op tafel moet komen. Tot slot is dan het discussiepunt wanneer Gakpo gaat vertrekken. De zomer lijkt nu voor Ten Hag verre van ideaal en ook Gakpo heeft nu van de internationale top geproefd. Bovendien is de vraag of de transferwaarde in de tweede seizoenshelft zo hoog blijft. Gakpo lijkt in ieder geval weg te willen en is volgens dezelfde Engelse bronnen inmiddels op zoek om zijn spelersmakelaar SEG te vervangen.

Lees ook: Dit is de vriendin van Cody Gakpo