'Ajax wil Liverpool-directeur als opvolger van Overmars'

Ajax is in de zoektocht naar een nieuwe directeur voetbalzaken uitgekomen bij Julian Ward van Liverpool. Met dat nieuws komt De Telegraaf dinsdagavond op de proppen.

Ward is een 'belangrijke kandidaat' om te worden benoemd tot technisch directeur van Ajax, dat nu 'vol gas' geeft in de zoektocht naar een nieuwe beleidsbepaler. De 41-jarige Brit is op dit moment nog de sportief directeur van Liverpool, maar maakte in november bekend dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt bij The Reds.

Volgens De Telegraaf heeft Ward een streepje voor op Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. 'H2' is sinds het vertrek van Marc Overmars verantwoordelijk voor het technische beleid in Amsterdam, maar kende een zeer teleurstellende zomerse transferperiode.

Naar verluidt waagde Ajax ook een nieuwe poging voor Alex Kroes, maar de club uit de hoofdstad kreeg voor de tweede keer nul op het rekest. De voormalig jeugdspeler van Ajax zou zijn functie als directeur International Football Strategy bij AZ niet willen opgeven.

Feyenoord-doelman vertrekt