Vandaag Inside noemt verantwoordelijke voor onderpresteren ‘beste linkerflank’

Valentijn Driessen en Johan Derksen hebben bij het programma Vandaag Inside laten weten dat zij het niet zo zien zitten in John Heitinga. De oefenmeester van Ajax is volgens de tafelgasten eindverantwoordelijke voor het matige spel én het wangedrag van de Amsterdammers.

"Onder Heitinga wint Ajax dan wel wat wedstrijden, maar als je ziet hoe die spelers zich gedragen... Zowel in het veld als daarbuiten. In Duitsland natuurlijk, maar ook afgelopen weekend tegen Vitesse. Dan vraag ik me af of hij de wind eronder heeft, want zo horen spelers van Ajax zich natuurlijk niet te gedragen", stelt Driessen.

"Waar slaat dat vechten op. Je verliest kansloos bij die Duitsers. Had het maar op het veld laten zien. Daar is de coach natuurlijk ook verantwoordelijk voor. Er is bijna geen leiding bij Ajax momenteel."

Derksen

Ook Derksen kijkt kritisch naar het functioneren van Heitinga. "Ze hebben een goede linksbuiten en linksback gekocht. Dat hebben we bewezen bij andere clubs, maar bij Ajax lukt het niet. Als coach moet je ervoor zorgen dat je het beste uit je spelers haalt, maar ze bakken er geen reet van", windt Derksen er geen doekjes om. "

Feyenoord-doelman vertrekt