'Onzekere' Wijndal krijgt kritiek van Kieft: "Quasinonchalante houding"

Owen Wijndal baarde afgelopen tijd opzien door te stellen dat Steven Bergwijn en hij, het tandem op links bij Ajax, de beste linkerkant van Europa zijn. De oud-AZ'er van pas 23 jaar beleeft niet de beste tijd bij de Amsterdammers. Volgens Wim Kieft doet Wijndal alsof dat hem niks doet, maar dat is niet het geval volgens de oud-speler van onder andere Ajax en PSV.

"Hij heeft een quasinonchalante houding", begint Kieft bij Veronica Offside. "Reken maar dat hij ontzettend onzeker is. Hij hoort de kritiek en zit daardoor niet lekker in zijn vel." Dick Advocaat zat ook aan tafel en beaamt deze woorden. "Je bent geen vaste waarden dus dat vind ik dit niet verstandig. Je kunt beter niet zo hard roepen, maar ik vind wel dat het een jongen is met kwaliteiten."

Bergwijn

Ook de andere helft van het tandem moet het ontgelden bij Kieft. "Bergwijn stelt enorm teleur. Als hij goed zou spelen dan is dat beter voor Wijndal dan wanneer Dusan Tadic op die positie zou staan." Zowel Wijndal als Bergwijn kregen het na de wedstrijd tegen Vitesse flink te verduren op sociale media. De Ajax-fans waren duidelijk over de prestaties van de zelfbenoemde 'beste linkerkant van Europa'.