Driessen waarschuwt Ajax: "Nu wordt Bruggink nog wijzer"

Valentijn Driessen snapt niks van Ajax. De chef voetbal van De Telegraaf kan niet begrijpen waarom de Amsterdammers Jan Streuer niet polsen voor een plek naast Klaas-Jan Huntelaar als technisch directeur in de hoofdstad. Driessen is van mening dat Gerry Hamstra het veld dan zou moeten ruimen.

In deKick Off-podcast van De Telegraaf pleit Driessen voor Streuer. "Die man heeft zich overal bewezen, ook in de top. Hij kent de markt goed en draagt een dik telefoonboek met zich mee", aldus Driessen over de vertrekkende technische directeur van FC Twente. "Als je door wilt met Huntelaar kan ik mij goed voorstellen dat je niet Hamstra maar Streuer naast hem zet. Nu gaat hij Bruggink wijzer maken dan dat hij al is", waarschuwt de journalist.

Is Streuer een serieuze optie?

Alleen is de vraag of Streuer de ambitie nog wel heeft? Mike Verweij, clubwatcher van Ajax bij het ochtendblad, betwijfelt het: "Hij is geen serieuze optie. Ik denk niet dat hij dat zelf ook wil. Het is niet zo dat iedereen als Ajax belt zomaar op de fiets stapt. Daarnaast wordt Streuer wel veel gecomplimenteerd, maar hij maakt ook fouten", stelt Verweij, die de afgelopen transferwinter als voorbeeld neemt. "Kijk naar Ramiz Zerrouki. Feyenoord was bereid acht miljoen euro te betalen. Nu heeft hij nog een contract voor één jaar. Dat is een dure misrekening geweest", aldus Verweij