'Ajax wil verder met Pasveer ondanks reserverol'

Volgens De Telegraaf heeft Remko Pasveer een aanbieding ontvangen om zijn aflopende contract bij Ajax met één jaar te verlengen. De 39-jarige sluitpost raakte na de winterstop zijn basisplaats kwijt aan Gerónimo Rulli, maar is nog niet uitgespeeld in Amsterdam.

Pasveer streek in 2021 transfervrij neer in de Johan Cruijff ArenA, nadat hij eerder een prima periode kende bij Vitesse. De ervaren goalie zou in eerste instantie fungeren als reservekeeper achter André Onana en Maarten Stekelenburg. De eerstgenoemde werd geschorst wegens doping, de laatstgenoemde raakte geblesseerd en dus stond Pasveer in eens onder de lat bij Ajax. De 39-jarige goalie kende een succesvol seizoen, maar kon deze door een gebroken vinger helaas niet afmaken.

Pasveer (niet meer) in Oranje?

Voorafgaand aan het WK zat Louis van Gaal met de keeperspositie in de maag, daar Justin Bijlow terugkwam van een blessure, Jasper Cillessen en Mark Flekken volgens de bondscoach wisselvallig presteerde. Pasveer kreeg om die reden de kans in Oranje en keepte zodoende op 39-jarige leeftijd twee interlands waarin hij beide keren de nul hield. De doelman, die destijds nog eerste keeper was in Amsterdam, werd ook opgenomen in de WK-selectie, maar moest genoegen nemen met een reserverol achter Noppert.

In januari 2023 werd Ronald Koeman gepresenteerd als opvolger van Louis van Gaal. De komende interlandperiode van Oranje vindt plaats tussen 24 maart en 27 maart, maar opnieuw zijn er problemen onder de lat. Twee van de drie Nederlandse WK-keepers kampen met een blessure en Pasveer niet meer aan spelen toekomt bij Ajax. Cillessen en Flekken zijn om die reden zeer nadrukkelijk in beeld, terwijl ook opvallende namen als Nick Olij (Sparta) en Bart Verbruggen (Anderlecht) worden geopperd.